пʼятниця, 15 лютого 2019 р.

Із семи криниць водиця


Відома істина: людина може значно довше прожити без їжі, ніж  без води. Ковток прозорої джерелиці зцілює мандрівників, поновлює сили хліборобам у спекотливі жнивні днини, дарує радість пастухам.
Вслухаємось у мелодію струмка: то пісня життя. Вслухаймось у перекази, історичні свідчення: скільки відомих подій, поетичних звичаїв пов’язано з криницями. То і краса життя, і його глибинні корені.
                                              Це слово співуче – криниця,
                                              Дзвінкої води холодок.
Саме під таким гаслом  14 лютого у Пикуловицькому НВК проводився виховний захід, метою якого було познайомити дітей з символами українського народу, формувати уявлення про те, як шанобливо і бережливо  ставились наші предки до криничних джерел, виховувати гуманне ставлення до природи та почуття болю за ті збитки, що завдають їй люди.
Учні розказували  про те, що криниця –  це домашній оберіг; про народні звичаї, обряди, дійства, пов'язані з водою. Зі сцени звучали пісні, вірші про криницю, про джерельну цілющу водицю.
Святково прибрана сцена: українська хата, тин, вишиті рушники, макет криниці-журавля – створювала атмосферу духовного єднання з рідною землею.
Захід підготувала і провела класний керівник 5-го класу Патько В. М.







.



Немає коментарів:

Дописати коментар