середа, 27 листопада 2019 р.

Схилімо голови в скорботі

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно — надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!
З метою поглибити знання учнів  про чорні роки голодомору в Україні та його наслідки для українського народу,  виховувати повагу до історичного минулого свого народу, який вистояв і проніс свої традиції через різні випробування, 23 листопада у Пикуловицькому НВК проводилась лінійка пам’яті «Схилімо голови в скорботі». Вчитель історії Тарас У. Д. відмітила, що одна з найстрашніших  сторінок нашої історії — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.  І кожен із нас має переосмислити нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Усі хвилиною мовчання  вшанували  пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр..
Крім цього, вчителі та учнів школи 24 листопада  взяли участь в акції «Засвіти свічку» та Панахиді за душі безневинно убієнних біля хреста в центрі села.
Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Ми повинні знати і памятати.







Немає коментарів:

Дописати коментар