понеділок, 16 грудня 2019 р.

Історія рідного краю

Україна!. Найкращий куточок Землі. Але найбільше її багатство народ. Народ  трудолюбивий, нескорений, міцний як граніт, співучий, дзвінкоголосий.
З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і працьовитий народ. Наша Україна славиться традиційними святами та обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.
Отже, 12 грудня, учні 4 класу під керівництвом класного керівника Скотняної С. І. разом із всіма присутніми на відкритому виховному заході «Історія рідного краю», через призму сучасності поглянули на минуле, щоб відчути красу і поезію давніх звичаїв і обрядів, стали учасниками одного з чудових свят Андріївські вечорниці.
Вечір на передодні свята Андрія вважався чарівним, а ніч – доленосною. Цієї ночі кожен хотів дізнатися, яка доля його чекає цього року. Ці гадання добрі, вони не несуть у собі нічого лихого: ніяких наговорів, ніяких чар, вони чисті, адже люди у природи просять кращої долі і прагнуть дізнатися, що ж їх чекає у майбутньому.
Гей, на наших вечорницях
Хто сумний – розвеселиться!
Співи й танці, небилиці –
Гарні будуть вечорниці.

















Немає коментарів:

Дописати коментар